Tack för frågor och synpunkter!

2017-08-21 | Oreda Schema

Tack alla ni som skickar in frågor, problem och förslag på förbättringar via mejl och på Facebook. Det är värdefullt att höra hur ni använder schemaverktyget, vad som är bra och vad som kan göras bättre.

Ett par saker som flera ställt frågor kring den senaste tiden:

Utskriftskvalitén: Skärpan på schemautskrifter är idag ganska dålig. Det bästa man kan göra är att välja schemastorlek ”Stor” och utskriftsformat ”Liggande” (istället för stående) innan man skriver ut, vilket hjälper (bara) lite. Förhoppningsvis kommer skärpan på utskrifter vara bättre framöver, men det är för tidigt att säga när.

Skapa nya ämnen: T.ex. ”Hur lägger jag till egen rast och lunchrast på mitt lärarschema?” Detta kan man göra genom att skapa nya, egna ämnen (eller aktiviteter).

Kopiera scheman: Om man vill skapa flera snarlika scheman, med små variationer så skulle det underlätta om det gick att kopiera befintliga scheman. Detta finns inte i Oreda Schema idag. Kanske något att lägga till framöver som en del av schemamallar?

Än en gång, tack för feedback!